maandag 27 mei 2013

Geld genereren

Op dit moment ben ik hard op zoek naar werk, maar echt lukken doet dat nog niet. Dus ik probeer op andere manieren aan geld te komen.

Een van die manieren is mijn webshop, die is nog flink in de maak en moet eerst nog maar eens gaan lopen. Op Dawanda heb ik het een en ander al staan tot mijn eigen site in de lucht is, en daarna blijf ik die waarschijnlijk wel aanhouden. Dan kan ik nog in mijn blogjes doorlinken naar Amazon en Bol.com, wat ik toch al deed als ik het over een boek of dvd had, maar nu zit er een partnerprogramma achter waardoor als iemand iets koopt ik er ook aan verdien. En ik doe mee met van die klikprogramma's, die niet heel hard gaan, maar wel net een tientje per maand schelen.

Iets anders wat ik doe is een meisje Engels leren. Best eng, want mijn opleiding was vooral gericht op tieners, en de boeken die ik na mijn stage nog heb liggen ook. Maar ze lijkt het in ieder geval leuk te vinden, en dat is bij haar het belangrijkste; veel verdien ik er ondertussen niet mee, juist omdat ik geen ervaring heb met kinderen lesgeven hebben we een erg laag bedrag afgesproken. Maar ondertussen is het wel weer nog 10 euro per maand extra.

Nou merk ik wel dat ik het op een andere manier dan in loondienst geld genereren wat spannend vind. Niet alleen met het lesgeven - doe ik het wel goed genoeg? - maar ook de andere dingen heb ik geen idee of ik het goed genoeg doe om er ook wat meer te verdienen. Want heel eerlijk, als je een boek ziet op een blogje, hoe veel mensen zijn er dan die die link volgen en het boek nog kopen ook? En betaal je die 35 euro voor een paar handgemaakte armwarmers als je zelf ook op je geld moet letten? Aan de andere kant zijn ze het wel waard, en niet door arme kindjes in Bangladesh gemaakt, en dat is dan weer in mijn voordeel.

Wat zou jij doen om extra geld te verdienen?

3 opmerkingen:

 1. Ik zie dat je nog geen google adsense hebt. Dat helpt zeker ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik indrdaad nog mee bezig. Ben benieuwd of het helpt, eerst meer bezoekers zal dan wel handig zijn ;-) maar dat komt natuurlijk nog.

   Verwijderen
 2. Ik klik ook. En doe af en toe mee aan onderzoeken. Opbrengst 300 a 500 euro per jaar. Ik spaar dit op de hypotheekaflossingsrekening. Ik heb nu 4x op een vlomarkt gestaan met alle opgeruimde spullen van zolder. Hier hebben we 547 euro mee verdiend!!

  BeantwoordenVerwijderen